Löydä paras sähkösopimus ilmaiseksi

Etsimme sinulle parhaan sähkösopimuksen useiden tarjoajien joukosta. Meiltä saat sähkösopimuksen melkein aina edullisemmin ja vähintään samaan hintaan kuin suoraan sähköyhtiöltä. Sopimus solmitaan aina sähköyhtiön kanssa täyttämällä lomake palvelussamme.

Sähkösopimus alle 5 minuutissa
Sähkösopimus heti

Etsi paras sähkösopimus ja täytä tiedot. Sähkösopimus on tehty 2 minuutissa!

Turvallinen SSL
Suojattu yhteys

Tietosi on aina 100% turvassa ja suojattu salatulla yhteydellä.

Suomalainen sähkö
100% suomalainen

SähköMittari.fi välittää suomalaista sähköä.

Halvin sähkö

Rahan säästäminen on monille kotitalouksille polttava puheenaihe joka vuosi. Ns. kiinteiden kulujen karsiminen ja pienentäminen on yksi parhaita keinoja luoda rahaa kuin tyhjästä. Yksiä näistä kiinteistä kuluista ovat sähkölaskut, joiden suuruutta kannattaa tarkkailla aktiivisesti. Vaihtamalla halvempaan sähköön säästäminen on helppoa ja yksinkertaista.

Sähköalalla kilpailu on kovaa, joten sähköyhtiöt tarjoavat toinen toistaan parempia sähkötarjouksia. Perinteiset sähköyhtiöt pyrkivät pärjäämän uusien tulokkaiden aggressiivisten markkinointistrategioiden kanssa ja eivät monesti pärjää sähkövertailuissa, jos kyseessä on vain se, kuka tarjoaa halvinta sähköä. Vaikka sähkön hinta on yksi merkittävimpiä tekijöitä, miksi sähköyhtiötä kannattaa vaihtaa, muista ottaa myös muut asiat huomioon. Sähkön toimitusvarmuus, sähkösopimuksen tyyppi ja sähkösopimuksen ehdot voivat olla joissain tapauksessa hyvinkin poikkeavia, joten sähkösopimusta tehdessä tulee olla tarkkaavainen.

Halvinta sähköä vastuullisesti

Tähän mennessä sähköala on ollut hyvin perinteinen markkinasegmentti, jossa on toiminut kohtuullisen suuria vakavaraisia sähköyhtiöitä, joilla on pääasiassa hyvin uskollisia asiakkaita. Kovin moni asiakas ei ennen vertaillut sähkösopimuksiaan, sillä jos sähköä tulee tarpeeksi pistorasiaan kohtuullisella varmuudella, ei ole ollut mitään suurta syytä vaihtaa sähkösopimusta tarjoavaa yritystä.

Enää asia ei ole yhtä yksinkertainen, sillä sähköalalle on tullut ja on tulossa pienempiä toimijoita, jotka houkuttelevat asiakkaita muita halvemmilla hinnoilla ja vähän erikoisemmilla sopimusehdoilla. Näiden yritysten markkinointi voi olla jossain määrin kyseenalaista eivätkä välttämättä kaikki asiakkaat edes ymmärrä tehneensä sähkösopimusta esimerkiksi pelkän puhelinkeskustelun perusteella.

Joitain tapoja tarjota halvinta sähköä on mm. tehostaa organisaation toimintaa, vähentää yrityksen ottamaa voittoa sähköstä tai laskuttaa asiakkaita etukäteen sähköstä. Nämä kaikki tavat voivat olla erittäin hyviä keinoja tarjota halvinta sähköä, mutta asiakkaan tulee tarkastella sähkölaskuja tarkasti, jos on oletettavaa, että yritys voi yrittää saada toimintansa tuottaman kyseenalaisin keinoin.

Tulee muistaa, että jos kyseessä on toistaiseksi voimassa oleva sopimus, halvin sähkö voi muuttua nopeasti kalliiksi, kun yhtiö päättää esimerkiksi vuoden jälkeen vaihtaa sähkön hintaansa. Vaikka tästä muutoksesta tuleekin aina tiedote, voi yritys luottaa, että tarpeeksi suuri osa asiakkaista ei vaihda sähkösopimustaan tässä vaiheessa, joten sähköä kannattaa myydä aluksi tappiolla.

Asiakkaiden laskutus etukäteen vähentää yrityksen kuluja, kun huomioon ei tarvitse ottaa mm. perintäkustannuksia, jotka loppujen lopuksi siirtyisivät toisten asiakkaiden maksettavaksi. Kuitenkin tämäkin keino halvimman sähkön tarjoamiseksi lisää vastuuta asiakkaalle. Jos esimerkiksi asiakas haluaa vaihtaa toiseen sähköyhtiöön, voi vaihtoaika venyä hyvinkin pitkäksi, jos asiakas ei halua maksaa kahdesta sähkösopimuksesta yhtä aikaa.

Koska kyse on hinnakkaasta sopimuksesta, joka voi olla jopa kahden vuoden määräaikainen sopimus, tulee olla hyvin tarkka kenen kanssa sopimuksen tekee. Vaikka halvin sähkö kiinnostaa, kannattaa huomioon ottaa myös kaikki muut palvelusopimukseen liittyvät asiat itse sähkön hinnan lisäksi.

Me olemme käyneet läpi kaikki vertailussamme käytetyt sähköyhtiöt varmistaaksemme, että voimme tarjota Sinulle halvinta sähköä turvallisesti.