Löydä paras sähkösopimus ilmaiseksi

Etsimme sinulle parhaan sähkösopimuksen useiden tarjoajien joukosta. Meiltä saat sähkösopimuksen melkein aina edullisemmin ja vähintään samaan hintaan kuin suoraan sähköyhtiöltä. Sopimus solmitaan aina sähköyhtiön kanssa täyttämällä lomake palvelussamme.

Sähkösopimus alle 5 minuutissa
Sähkösopimus heti

Etsi paras sähkösopimus ja täytä tiedot. Sähkösopimus on tehty 2 minuutissa!

Turvallinen SSL
Suojattu yhteys

Tietosi on aina 100% turvassa ja suojattu salatulla yhteydellä.

Suomalainen sähkö
100% suomalainen

SähköMittari.fi välittää suomalaista sähköä.

Sähkösopimus

Sähkösopimuksella yksityinen henkilö sopii sähköyhtiön kanssa sähkönjakelun hinnoittelusta. Sähkön siirrosta vastaa aina paikallinen sähköyhtiö, mutta sähkösopimuksen voi tehdä haluamansa yhtiön kanssa riippumatta yhtiön sijainnista. Koska sähköyhtiöitä on Suomessa huomattava määrä, niiden vertailulla on mahdollista säästää vuodessa huomattava summa rahaa.

Sähkösopimuksen kilpailutus kannatta

Sähkösopimuksen kilpailutus on yksi potentiaalisimmista kotitalouksien tavoista säästää helposti rahaa kymmeniä tai jopa satoja euroja vuodessa. Sähkösopimuksen kilpailuttaminen on helppoa, nopea ja ilmaista, joten vaikka uskoisitkin sähkösopimuksesi olevan kunnossa, ei muutaman minuutin sähkösopimusten vertailu eri toimijoiden välilllä ole koskaan pahitteeksi.

Kolme syytä kilpailuttaa sähkösopimus:

  • sähkön laatuun ei vaikuta se, miltä yhtiöltä sähkösi ostat
  • sähkösopimuksen kilpailutus on täysin ilmaista ja nopeaa
  • sähkösopimuksen vaihtaminen ei myöskään maksa mitään, jos et ole vaihtanut sähköyhtiötä viimeisen 12 kuukauden aikana

Tavallisimmin sähkönsopimuksen hinta määräytyy kahdesta suunnilleen yhtä suuresta osasta: sähkön siirtopalvelusta ja sähköenergiasta. Näistä ensimmäiseen hintaan ei pysty vaikuttamaan, sillä se määräytyy suoraan paikallisen verkkoyhtiön kustannusten mukaan. Paikallinen verkkoyhtiö omistaa ainoan alueellasi toimivan sähköverkon, joten valinnanvaraa ei ole. Sähkösopimuksen kilpailuttamisessa tärkein osa onkin eri sähköyhtiöiden tarjoukset sähköenergian hinnalle sekä mahdolliset kuukausi- tai vuosimaksut.

Sähkösopimuksen vaihtaminen on yhtä helppoa kuin sähkösopimuksen kilpailutus, eikä sekään maksa mitään. Suomen laki estää sähköyhtiöitä veloittamasta sähkösopimuksen vaihdosta mitään, kunhan edellisestä vaihdosta on kulunut yli 12 kuukautta. Jos sähkösopimuksen siirrosta on alle vuosi, voi sähköyhtiö veloittaa mittarilukeman ylimääräisestä lukemisesta muutaman kympin. Sähkösopimuksen siirto halvempaan yhtiöön ei siis tässäkään tapauksessa ole kovinkaan kallista.

Toistaiseksi voimassa oleva vai määräaikainen sähkösopimus?

Sähkösopimusta tehdessä suuri yksittäinen kysymys on sähkösopimuksen tyyppi. Käytännössä sähkösopimuksen tyypeistä on valittavissa kaksi eri luokkaa: toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus tai määräaikainen sähkösopimus.

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus tarkoittaa sitä, että sähkön pörssihintaa tarkkaillaan tietyn ajanjakson välein ja sopimuksessa olevaa sähkön hintaa päivitetään aina tarkkailujakson päätyttyä. Tarkkailujakson pituus voi olla jopa vain tunnin mittainen, mutta yleensä jakso on kuukauden pituinen.

Määräaikainen sähkösopimus tarkoittaa sitä vastoin sitä, että sähkön hinta sovitaan kiinteäksi koko sopimuskauden ajaksi. Tämän kaltaisissa sopimuksissa sopimuskausi on yleensä 1-2 vuotta, jonka aikana sopimusta ei voi muuttaa.

Näiden kahden sopimustyypin paremmuutta voidaan verrata esimerkiksi asuntolainoihin. Jos ottaa pankista viiden vuoden kiinteän koron lainan ja vertaa sitä lainaan, jossa korko suhteutetaan kolmen kuukauden euriboriin, niin pitkällä aikavälillä lyhyen koron kustannukset jäävät useimmiten pienemmiksi. Toisaalta pitkän koron laina luo vakautta ja varmuutta, ettei suuria muutoksia tapahdu.

Jos määräaikaisen sähkösopimuksen saa tehtyä sinä hetkenä, jolloin sähkön pörssihinta on alimmillaan, säästää sähkön hinnassa mukavasti, mutta jos pörssihinta laskeekin yllättäen, voi toistaiseksi voimassa olevalla sähkösopimuksella saada suuremmat säästöt.

Sähkösopimuksen tekeminen

Sähkösopimuksen tekeminen on helppoa eikä vie aikaa kuin muutaman minuutin. Tärkeää sähkösopimuksen teossa on muistaa seuraavat asiat:

  • tee uusi sähkösopimus ajoissa - jos olet muuttamassa, niin mieluiten viimeistään 2 viikkoa ennen muuttoa
  • sähköyhtiö, jonka kanssa teet sähkösopimuksen hoitaa vanhan sopimuksen katkaisun ja muuttoilmoituksen paikalliselle verkkoyhtiölle
  • jos sähköt on katkaistu ennen uuden sopimuksen tekoa, voi niiden päälle kytkeminen viedä päivän - työaikana kytkeminen on ilmaista, mutta työajan ulkopuolella maksullista

Uusi sähkösopimus on siis helposti saatavilla ja kunhan asialla ei ole liian suuri kiire, niin ongelmilta vältytään.

Tee sähkösopimus netissä, niin säästyt kaikelta ylimääräiseltä vaivalta. Ainoat asiat, joita tarvitset sähkösopimuksen tekemiseen verkossa on yhteystietosi, osoite, johon sähkösopimus tulee sekä haluamasi sähkösopimuksen tyyppi.

Sähkösopimus nopeasti voimaan

Kuten monesti ohjeistetaan, on hyvä tehdä uusi sähkösopimus viimeistään 2 viikkoa ennen kuin sähköt tarvitaan päälle. Jos asia on kuitenkin unohtunut, selviää tilanteesta useimmissa tapauksissa ilman suurempaa harmia.

Useat sähköyhtiöt tarjoavat pikakytkentäpalvelua, jossa sähköt saadaan kytkettyä jonon ohi päälle nopealla aikataululla lisämaksusta. Näissä tapauksissa puhutaan tilanteista, joissa muuttoon on aikaa vain muutama päivä tai jopa vähemmän. Parhaimmillaan on mahdollista saada sähkösopimus heti voimaan, jos tarvittavat kytkennät ovat jo valmiina.

Jos tilanne on kuitenkin se, että sähkösopimuksen tekeminen on unohtunut ja pitäisi saada sähkösopimus nopeasti voimaan, soitto paikalliseen sähköyhtiöön saa asian rullaamaan helpoiten. Kahden viikon minimitilausaika on usein hyvin viitteellinen ja lähinnä helpottaa sähköyhtiön omaa toiminta ruuhka-aikoina. Useimmissa tapauksissa paikallinen sähköyhtiö on hyvin yhteistyökykyinen saamaan sähkösopimuksen nopeasti voimaan jopa muutaman päivän varoitusajalla.

Paikkakuntasi tarjoukset


Suositut haut:

Helsinki Tampere Oulu Turku Espoo Vantaa Vaasa Lappeenranta Hämeenlinna