Löydä paras sähkösopimus ilmaiseksi

Etsimme sinulle parhaan sähkösopimuksen useiden tarjoajien joukosta. Meiltä saat sähkösopimuksen melkein aina edullisemmin ja vähintään samaan hintaan kuin suoraan sähköyhtiöltä. Sopimus solmitaan aina sähköyhtiön kanssa täyttämällä lomake palvelussamme.

Sähkösopimus alle 5 minuutissa
Sähkösopimus heti

Etsi paras sähkösopimus ja täytä tiedot. Sähkösopimus on tehty 2 minuutissa!

Turvallinen SSL
Suojattu yhteys

Tietosi on aina 100% turvassa ja suojattu salatulla yhteydellä.

Suomalainen sähkö
100% suomalainen

SähköMittari.fi välittää suomalaista sähköä.

Sähkötarjous

Paras sähkötarjous on löydettävissä yksinkertaisen vertailun avulla. Sähkötarjous voi pohjautua tällä hetkellä voimassa olevaan sähkösopimukseesi, mutta parhaimman sähkötarjouksen saat, kun otat huomioon myös muut sopimustyypit. Sähkön pörssihinnasta riippuen kannattaa harkita määräaikaista sähkösopimusta vaikka useimmiten toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on edullisin. Olemme sisällyttäneet nämä kaikki tiedot sähkövertailuumme, jotta voimme tarjota Sinulle parhaan mahdollisen sähkötarjouksen.

Paras sähkötarjous löytyy näin

Seuraa näitä ohjeita ja löydä itsellesi paras sähkötarjous:

 1. Tarkimman tuloksen saat, kun etsit käsiisi uusimman sähkölaskusi ja syötät palveluun mahdollisimman tarkat tiedot sähkönkulutuksestasi.
 2. Mene sähkövertailuun.
 3. Syötä ensin kohteen postinumero.
 4. Valitse paikallinen sähköyhtiösi. Tämä määrittelee paikallisen sähköyhtiösi veloittaman sähkön siirtomaksun.
 5. Valitse paikallisen sähköyhtiösi siirtotariffi. Tämä tieto löytyy laskustasi.
 6. Valitse mittaustapa. Yleissähkö mitataan 1-aikamittauksena, aikasähkö 2-aikamittauksena (yö/päivä erikseen) ja kausisähkö kausimittauksena (esim. talviarki/muu aika).
 7. Valitse sopimustyyppisi. Perussopimustyypit ovat määräaikainen sopimus ja toistaiseksi voimassaoleva sopimus, mutta joissain tapauksissa sähkösopimus voidaan sitoa myös suoraan sähkön pörssihintaan.
 8. Syötä vuosikulutuksesi kilowattitunteina.
 9. Katso parhaat sähkötarjoukset ja valitse niistä itsellesi sopivin.

Jos ensimmäisellä yrittämällä ei löydy mieleistä sähkötarjousta, muuta sopimustyyppiä ja/tai siirtotariffia ja kokeile uudestaan. Kun vertailuun käyttää muutaman minuutin ylimääräistä aikaa, voi pitkällä aikavälillä säästää tuntuvia summia rahaa.

Sähkönkulutuksen arviointi

Jos sähkötarjouksia vertaillessa käytössäsi ei ole omaa sähkölaskuasi syystä tai toisesta, voit arvioida omaa sähkökulutustasi seuraavilla vinkeillä.

Sähkönkulutukseen suurimpia vaikuttavia tekijöitä ovat viikoittain käytettävät, paljon sähköä syövät kodinkoneet ja erityisesti sähkösauna. Lisäksi paljon vaikuttaa asunnossa asuvien henkilöiden lukumäärä sekä tietystä rakennuksen lämmitystapa. Sähkölämmitys vie yleensä suurimman osan sähkölaskun loppuhinnasta, jos rakennuksessa ei ole muita lämmitystapoja.

Seuraavassa olemme listanneet kodin suurimmat sähkösyöpöt, joiden käyttöä rajoittamalla voit säästää helposti suuren siivun sähkölaskun loppusummasta:

 • Sähköinen lattialämmitys. Vaikka lämmin lattia tuntuu esimerkiksi pesutiloissa erittäin mukavalta, voi sen ylimittaisella käytöllä tuhlata helposti tuhansia kilowatteja vuodessa. Monesti tämä lämpö valuu ilmastoinnin kautta hukkaan eikä auta rakennuksen muussa lämmittämisessä.
 • Sähkösauna. Ehkä kaikkein helpposelitteisin sähkösyöppö, jonka käyttöä vähentämällä pystyy säästämään sievoisen summan rahaa, jos tästä luksuksesta haluaa luopua.
 • Pöytäkone ja viihde-elektroniikka. Nämä laitteet syövät yllättävän paljon sähköä ja monesti ovat aivan turhaan päällä. Vaikka viihteestä ei haluaisikaan luopua, voi sähköä säästää varmistamalla, että laitteet ovat poissa päältä, kun niitä ei käytä.
 • Kylmälaitteet. Yksittäisistä kodinkoneista kylmälaitteet vievät eniten energiaa – lähinnä koska ne ovat koko ajan päällä. Tästä syystä varsinkin pakastimen ja jääkaapin ostamisen yhteydessä energiatehokkuus on erittäin tärkeässä osassa. Vaikka energiatehokkuuteen huomion kiinnittäminen voi johtaa vähän kalliimman laitteen ostamiseen, voi tämän rahan helposti säästää vähentyneinä sähkökuluina.

Nämä asiat huomioon ottaen voidaan antaa summittaiset arviot keskivertokotitalouksien energiankulutuksesta, joiden avulla sähkötarjouksesta on mahdollista saada mahdollisimman paikkansa pitävä. Luvut perustuvat Energiaviraston arvioihin.

 • Kerrostalohuoneisto: 2000 – 4000 kWh/vuosi
 • Pientalohuoneisto ilman sähkölämmitystä: 4000 – 10 000 kWh/vuosi
 • Pientalohuoneisto sähkölämmityksellä: 10 000 – 35 000 kWh/vuosi

Vaikka energiankulutuksesi olisi minkä suuruinen, kannattaa joka tapauksessa vertailla eri sähkötarjouksia. Muutaman minuutin uhraamisella nyt voit säästää jo seuraavan vuoden aikana selvästi rahaa.