Tietosuojaseloste - Sähkömittari.fi
Voita matkalahjakortti!

Löydä paras sähkösopimus ilmaiseksi

Etsimme sinulle parhaan sähkösopimuksen useiden tarjoajien joukosta. Meiltä saat sähkösopimuksen melkein aina edullisemmin ja vähintään samaan hintaan kuin suoraan sähköyhtiöltä. Sopimus solmitaan aina sähköyhtiön kanssa täyttämällä lomake palvelussamme.

Nykyisen sähkösopimuksen voimassaolo:
Sähkösopimus alle 5 minuutissa
Sähkösopimus heti

Etsi paras sähkösopimus ja täytä tiedot. Sähkösopimus on tehty 2 minuutissa!

Turvallinen SSL
Suojattu yhteys

Tietosi on aina 100% turvassa ja suojattu salatulla yhteydellä.

Suomalainen sähkö
100% suomalainen

SähköMittari.fi välittää suomalaista sähköä.

Sähkömittari.fi Tietosuojaseloste

Tässä Tietosuojaselosteessa kerrotaan, miten LVS Brokers Oy (”LVS Brokers” tai ”me”) käsittelee LVS Brokersin tarjoaman sähkösopimusten välityspalvelun sekä Sähkömittari.fi -verkkosivuston käyttäjiltä (”Käyttäjä” tai ”sinä”) kerättäviä henkilötietoja (verkkosivusto ja sähkösopimusten välityspalvelu yhdessä ”Sähkömittari.fi -palvelu”).

Tässä Tietosuojaselosteessa kerrotaan muun muassa minkälaisia henkilötietoja me käsittelemme, miten me käsittelemme henkilötietoja ja miten voit käyttää rekisteröidyn oikeuksiasi (esimerkiksi oikeus vastustaa, oikeus päästä tietoihisi).

Hakiessasi sähkösopimusta Sähkömittari.fi -palvelun kautta, valtuutat LVS Brokersin pyytämään yhden tai useamman sähkötarjouksen puolestasi sähkönmyyjiltä ja muilta LVS Brokersin yhteistyötahoina toimivilta sähköyhtiöltä (”Sähkönmyyjä”).

Voimme päivittää tätä Tietosuojaselostetta, mikäli se on tietojen käsittelyn muutosten tai muun syyn vuoksi tarpeellista. Ajantasainen versio löytyy verkkosivuiltamme. Emme tee merkittäviä muutoksia tähän Tietosuojaselosteeseen tai rajoita Käyttäjien tämän Tietosuojaselosteen mukaisia oikeuksia ilmoittamatta tällaisista muutoksista.

Tämä Tietosuojaseloste soveltuu ainoastaan sinun Sähkömittari.fi -palvelun käyttöön ja henkilötietojen käsittelyyn, jossa LVS Brokers toimii rekisterinpitäjänä. Sähkönmyyjien tietosuojaselosteet saattavat poiketa tästä Tietosuojaselosteesta. Tutustuthan Sähkönmyyjien tietosuojaselosteisiin ennen kuin käytät heidän sähkö- tai muita palveluita.

Yhteystiedot

LVS Brokers Oy
PL 644, 00101 Helsinki, Suomi
www.sahkomittari.fi
Asiakaspalvelu: asiakaspalvelu@sahkomittari.fi
Y-tunnus: 2521965-8
Yhteyshenkilö: Lauri Mäenpää

1. Tietolähteet

Olet tietoinen siitä, että kilpailuttaessasi sähkötuotteesi valtuutat meidät ja Sähkönmmyyjät käsittelemään sähköhakemuksesi sisältämiä tietoja sekä pyytämään lain sallimissa rajoissa kolmansien osapuolien tarjoamista rekistereistä lisätietoja, jotka ovat tarpeen hakemuksesi arvioimiseksi ja varmentamiseksi.

Me tai Sähkönmyyjät voimme kerätä henkilötietoja seuraavista luotettavista lähteistä tämän Tietosuojaselosteen mukaisiin tarkoituksiin:

  • Käyttäjiltä itseltään
  • Asiakastieto Oy:n ja Bisnode Oy:n luottotietorekistereistä
  • Väestötietorekisteristä (sosiaaliturvatunnuksesi varmentamiseksi tarvittavaa tietoa sekä osoitetietojesi päivittämiseksi tarvittavia tietoja)
  • Viranomaisten ylläpitämistä tietokannoista lain sallimissa rajoissa
  • Muilta sähköyhtiöiltä
  • Työnantajaltasi

2. Käsiteltävät henkilötiedot

Keräämme muun muassa seuraavia tietoja:

  • Etu- ja Sukunimet
  • Henkilötunnus
  • Puhelinnumero
  • Sähköpostiosoite
  • Osoite
  • Postinumero
  • Postitoimipaikka
  • Paikallinen verkonhaltija
  • Nykyinen sähkönmyyjäsi
  • Nykyisen sopimuksen voimassaoloaika
  • Uuden sopimuksen voimassaoloaika
  • Asumismuoto
  • Lämmitysmuoto
  • Laskutusmuoto
  • Toivotun laskujen eräpäivän
  • Toivotun laskujen määrän

Voimme kerätä selaustietoja Käyttäjien selaimilta aina, kun he käyttävät Sähkömittari.fi -palvelua. Selaustiedot voivat sisältää selaimen nimen, tietokoneen tyypin, Käyttäjän vierailujen päivämäärät ja ajankohdat, IP-osoitteen, käyttöjärjestelmän, käytetyt internetpalveluntarjoajat sekä muuta saman tyyppistä teknistä tietoa. Vaikka emme yleensä yhdistä selaustietoja henkilötietoihisi, sinut voidaan toisinaan tunnistaa niistä.

3. Käsittelyn tarkoitus

LVS Brokers käsittelee henkilötietojasi useita tarkoituksia varten:

Sähkömittari.fi -palvelun tarjoamiseksi ja sopimussuhteisiin perustuvien velvollisuuksiemme täyttämiseksi (käsittelyn peruste: sopimuksen täytäntöönpano)

Käsittelemme henkilötietojasi tarjotaksemme sinulle Sähkömittari.fi -palvelun esimerkiksi ylläpitämällä käyttäjätilejä Sähkömittari.fi -palvelussa (“OmaTili”) ja varmentamalla, että antamasi sähkönkilpailutustiedot ovat paikkansapitäviä. Käsittelemme henkilötietojasi myös tarjotaksemme Sähkönmyyjille tietoja, joita he tarvitsevat arvioidakseen sähkönkilpailutuksesi. Suoritamme edellä mainittuja käsittelytoimia, jotta voimme täyttää sopimussuhteeseen perustuvat velvollisuutemme sinua kohtaan.

Noudattaaksemme lakisääteisiä velvoitteitamme (käsittelyn oikeusperuste: lakisääteinen velvoite)

Käsittelemme henkilötietojasi hallinnoidaksemme ja täyttääksemme lakisääteiset velvoitteemme. Tämä käsittää henkilötiedot, joita käsittelemme tietojen tarjoamiseksi asianmukaisille viranomaisille sekä henkilötiedot, joita käsittelemme tunnistamistarkoituksiin (KYC, know your client).

Vaateiden käsittelemiseen ja oikeudellisiin menettelyihin (käsittelyn oikeusperuste: oikeutettu etu)

LVS Brokers voi käsitellä henkilötietoja oikeudellisten vaateiden käsittelyn ja oikeudellisten menettelyiden yhteydessä. Voimme myös käsitellä tietoja petoksen ja muiden rikosten ehkäisemiseksi, palveluidemme väärinkäytön ehkäisemiseksi sekä tieto-, järjestelmä- ja verkkoturvallisuuden vuoksi.

Asiakasviestintään ja markkinointiin (käsittelyn oikeusperuste: oikeutettu etu)

LVS Brokers voi käsitellä henkilötietojasi ottaakseen yhteyttä sinuun Sähkömittari.fi -palveluun liittyvissä asioissa ja ilmoittaessaan Sähkömittari.fi -palvelua koskevista muutoksista.

Käytämme Käyttäjien henkilötietoja lisäksi lähettääksemme Käyttäjille sähköposteja muun muassa palveluidemme markkinointitarkoituksissa sekä lähettääksemme Sähkömittari.fi -palveluun liittyviä uutisia edellyttäen, että Käyttäjä on antanut meille suostumuksensa tai meillä on jokin toinen laillinen peruste kyseisille käsittelytoimille. Käyttäjällä on oikeus milloin tahansa kieltää meitä lähettämästä Käyttäjälle jatkossa sähköposteja seuraamalla tilauksen peruuttamiseen liittyviä ohjeita, jotka lisäämme jokaisen lähettämämme sähköpostin yhteyteen.

Mikäli otat yhteyttä asiakaspalveluumme, käytämme annettuja tietoja kysymyksiin vastaamiseen ja mahdollisten ongelmien ratkaisemiseen.

Laadun parantamiseksi ja käyttötrendien analysoimiseksi (käsittelyn oikeusperuste: oikeutettu etu)

Voimme käsitellä Sähkömittari.fi -palvelun käyttöä koskevia tietojasi parantaaksemme Sähkömittari.fi -palvelun laatua esimerkiksi analysoimalla erilaisia Sähkömittari.fi -palvelun käyttöön liittyviä trendejä. Saatamme myös käyttää henkilötietoja asiakastyytyväisyyskyselyihin varmistaaksemme, että palvelumme vastaavat tarpeitasi. Kun mahdollista, käytämme tähän tarkoitukseen vain sellaisia yhdistettyjä tietoja, joista henkilöitä ei voida tunnistaa.

4. Käsittelyn peruste

Käsittelemme henkilötietojasi hoitaaksemme sopimussuhteisiin perustuvat velvollisuutemme sinua kohtaan sekä hoitaaksemme lainmukaiset velvollisuutemme. Lisäksi käsittelemme henkilötietojasi oikeutetun etumme perusteella harjoittaaksemme, ylläpitääksemme ja kehittääksemme liiketoimintaamme sekä luodaksemme ja ylläpitääksemme asiakassuhteita. Kun käsittelemme henkilötietojasi oikeutetun etumme perusteella, vertaamme oikeutettuja etujamme sinun oikeuteesi yksityisyyteen ja käytämme pseudonymisoituja tietoja tai sellaisia tietoja, joista sinua ei voida tunnistaa, aina kun se on mahdollista.

Joissain Sähkömittari.fi -palvelun osissa saatetaan pyytää suostumustasi henkilötietojen käsittelylle. Näissä tapauksissa voit peruuttaa antamasi suostumuksen milloin tahansa.

5. Henkilötietojen vastaanottajat

Jaamme henkilötietojasi organisaatiomme sisällä vain ja ainoastaan siinä määrin kuin se on kohtuudella tarpeen tämän Tietosuojaselosteen mukaisiin tarkoituksiin.

Saatamme jakaa henkilötietojasi organisaatiomme ulkopuolisille kolmansille osapuolille, jos jokin seuraavista olosuhteista on käsillä:

Sähkönmyyjille ja palveluntarjoajillemme tämän Tietosuojaselosteen mukaisiin tarkoituksiin

Saatamme jakaa Käyttäjiä koskevia tietoja Sähkönmyyjille ja palveluntarjoajillemme yllä mainittuihin tarkoituksiin ainoastaan silloin kuin se on välttämätöntä.

Saatamme käyttää kolmansia palveluntarjoajia Sähkömittari.fi -palvelun tarjoamiseksi tai Sähkömittari.fi -palveluun liittyvien toimintojen hallinnoimiseksi puolestamme. Tällaisia palveluntarjoajia voivat olla informaatioteknologiajärjestelmiä ja -palveluita tarjoavat tahot. Voimme jakaa tietojasi näiden kolmansien osapuolien kanssa ainoastaan edellä mainittuja rajoitettuja tarkoituksia varten.

Viranomaisille

Saatamme jakaa henkilötietoja viranomaisille, mikäli meillä on lakisääteinen velvollisuus tehdä niin.

Oikeudellisista syistä

Voimme luovuttaa henkilötietojasi organisaation ulkopuolisille kolmansille osapuolille, jos pääsy henkilötietoihin ja niiden käyttäminen on kohtuudella tarpeen (i) minkä tahansa soveltuvan lain, sääntelyn, ja/tai tuomioistuimen päätöksen noudattamiseksi; (ii) petoksen, rikoksen taikka tietoturvaongelman tai teknisten ongelmien havaitsemiseksi, estämiseksi ja tällaisen asian käsittelemiseksi; ja/tai (iii) LVS Brokersin tai Käyttäjiemme etujen tai omaisuuden turvaamiseksi taikka turvallisuuden takaamiseksi tai yleisen edun turvaamiseksi lainsäädännön mukaisesti. Mikäli mahdollista, ilmoitamme sinulle tällaisesta siirrosta ja käsittelystä.

Muista oikeutetuista syistä

Mikäli Sähkömittari.fi -palvelu, me, meidän osakkeet ja/tai meidän varat ovat sulautumisen, yrityssaneerauksen, konkurssin tai muun yritysjärjestelyn kohteena, voimme luovuttaa tai siirtää henkilötietojasi Sähkömittari.fi -palvelun uudelle omistajalle/ylläpitäjälle.

Nimenomaisella suostumuksella

Voimme luovuttaa henkilötietojasi organisaatiomme ulkopuolisille kolmansille osapuolille muista kuin edellä mainituista syistä silloin, kun meillä on siihen nimenomainen suostumuksesi. Sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa

6. Siirrot Euroopan talousalueen ulkopuolisiin valtioihin

Säilytämme henkilötietojasi ensisijaisesti Euroopan talousalueella. Käyttämämme palveluntarjoajat toimivat kuitenkin useilla maantieteellisillä alueilla. Me ja palveluntarjoajamme voimme siirtää henkilötietojasi valtioihin tai saada niihin pääsyn Euroopan talousalueen tai Käyttäjän asuinvaltion ulkopuolisissa valtioissa.

Suoritamme toimenpiteitä sen varmistamiseksi, että henkilötietojesi suojan taso on riittävä siellä, missä henkilötietojasi käsitellään. Järjestämme riittävän suojauksen henkilötietojen siirroille Euroopan talousalueen ulkopuolisiin valtioihin palvelutarjoajiemme kanssa solmimillamme Euroopan komission hyväksymiin mallisopimuslausekkeisiin perustuvilla sopimuksilla taikka muilla vastaavilla järjestelyillä, kuten Privacy Shield -järjestelyn avulla.

Lisätietoa henkilötietojen siirroista voit pyytää ottamalla meihin yhteyttä yllämainittuja yhteystietoja käyttäen.

7. Säilytysaika

Säilytämme henkilötietoja ainoastaan niin kauan kuin tämän Tietosuojaselosteen mukaisten tarkoitusten tai meihin soveltuvien lakien ja muun sääntelyn noudattamisen perusteella on tarpeen. Heti, kun tiedot eivät ole enää tarpeen, poistamme ne niin pian kuin mahdollista. Huomioithan, että saatamme olla velvollisia säilyttämään henkilötietojasi sinun ja meidän välisen sopimuksen päättymisen jälkeen muun muassa ”know your client” -sääntelyn ja terrorismin rahoittamisen ja rahanpesun estämistä koskevan lainsäädännön perusteella.

Meillä on myös oikeutettu peruste säilyttää joitain henkilötietojasi kymmenen (10) vuotta mahdollisen petoksen ja muiden rikosten ehkäisemiseen liittyvistä syistä. Kyseisessä tarkoituksessa käsitellyt henkilötiedot kattavat ainoastaan rikoksen selvittämistä varten tarvittavat tiedot.

8. Sinun oikeutesi

Oikeus saada pääsy tietoihin

Sinulla on oikeus saada pääsy käsittelemiimme sinua koskeviin henkilötietoihin. Voit nähdä tiettyjä tietojasi Sähkömittari.fi -palvelun käyttäjätilisi (”OmaTili”) kautta tai pyytämällä meiltä kopion keräämistämme henkilötiedoistasi. Saatamme veloittaa sinulta käsittelymaksun, jos edellisestä tietopyynnöstäsi on kulunut alle 12 kuukautta.

Oikeus peruuttaa suostumus

Mikäli käsittely perustuu Käyttäjän antamaan suostumukseen, Käyttäjä voi peruuttaa antamansa suostumuksen milloin tahansa. Suostumuksen peruuttaminen voi rajoittaa Käyttäjän mahdollisuuksia käyttää Sähkömittari.fi -palvelua. Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta ennen peruuttamista käsiteltyjen henkilötietojen käsittelyn lainmukaisuuteen.

Oikeus vaatia tiedon korjaamista

Sinulla on oikeus vaatia meitä korjaamaan, täydentämään tai poistamaan säilyttämämme virheelliset, puutteelliset, vanhentuneet tai tarpeettomat sinua koskevat henkilötiedot ottamalla meihin yhteyttä yllämainittuja yhteystietoja käyttäen.

Oikeus vaatia tiedon poistamista

Voit pyytää meitä poistamaan henkilötietosi järjestelmistämme. Suoritamme pyynnön mukaiset toimenpiteet, mikäli meillä ei ole oikeutettua syytä olla poistamatta tietoa.

Oikeus vastustaa

Voit vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, mikäli tietoa käsitellään muihin tarkoituksiin kuin Sähkömittari.fi -palvelun tarjoamiseksi tai lakiin perustuvan velvollisuuden täyttämiseksi.

Oikeus rajoittaa tiedon käsittelyä

Voit pyytää meitä rajoittamaan henkilötietojesi käsittelyä esimerkiksi, kun poisto-, korjaus- tai vastustuspyyntösi on käsiteltävänä ja/tai, kun meillä ei ole oikeutettuja perusteita käsitellä tietojasi. Tämä saattaa kuitenkin rajoittaa mahdollisuuksiasi käyttää Sähkömittari.fi -palvelua.

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Sinulla on oikeus saada meiltä sinua koskevat henkilötiedot, jotka olet itse meille luovuttanut, jäsennellyssä ja yleisesti käytetyssä muodossa sekä oikeus siirtää tiedot itsenäisesti kolmannelle osapuolelle.

Oikeuksien käyttäminen

Yllämainittuja oikeuksia voidaan käyttää lähettämällä ylläoleviin osoitteisiin kirje tai sähköposti, joka sisältää seuraavat tiedot: Käyttäjän koko nimi, osoite, sähköpostiosoite sekä puhelinnumero. Voimme pyytää Käyttäjän henkilöllisyyden todistamisen kannalta tarpeellisten lisätietojen toimittamista. Voimme hylätä pyynnöt, jotka toistuvat kohtuuttoman usein, ovat liiallisia tai jotka ovat selvästi perusteettomia.

9. Suoramarkkinointi

Sinulla on oikeus kieltäytyä vastaanottamasta sähköistä suoramarkkinointia klikkaamalla kunkin markkinointiviestin yhteydessä tarjottavaa tilauksen peruuttamislinkkiä ja valitsemalla olematta vastaanottamasta meiltä markkinointiviestintää tulevaisuudessa.

Sinulla on myös oikeus kieltää meitä käyttämästä henkilötietojasi suoramarkkinointitarkoituksiin, markkinatutkimukseen sekä profilointiin olemalla meihin yhteydessä yllä osoitettujen yhteystietojen mukaisesti. Jos henkilötietojasi käsitellään suostumuksesi perusteella, sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi.

10. Valituksen tekeminen

Mikäli olet sitä mieltä, että henkilötietojen käsittelytoimemme ovat soveltuvan tietosuojalainsäädännön vastaisia, voit tehdä asiasta valituksen paikalliselle tietosuojaviranomaiselle. Paikallisena valvontaviranomaisena toimii Suomessa tietosuojavaltuutettu (www.tietosuoja.fi).

11. Tietoturvallisuus

Käytämme alan standardien mukaisia teknisiä ja organisatorisia suojatoimenpiteitä sekä sovellamme monikerroksisia tietoturvatoimenpiteitä rajoittaaksemme pääsyä henkilötietoihisi ja suojellaksemme niitä katoamiselta, väärinkäytöltä ja laittomilta muutoksilta. Sähkömittari.fi -palveluun syöttämäsi henkilötiedot ovat SSL-suojattuja. Rajoitetulla määrällä LVS Brokersin työntekijöitä on pääsy LVS Brokersin tietokantoihin ja vain siinä laajuudessa kuin on ehdottomasti tarpeen. Kaikki sopimuskumppanimme (mukaan lukien Sähkömittari) ovat velvollisia noudattamaan alan standardien mukaisia tietoturvatoimenpiteitä käsitellessään henkilötietojasi puolestamme. Muita turvatoimenpiteitä ovat palomuurit, turvalliset toimitilat sekä kulunvalvontajärjestelmät.

12. Evästeet

Sähkömittari.fi -palvelu saattaa käyttää evästeitä ja muita alan standardien mukaisia teknologioita käyttäjäkokemuksesi parantamiseksi. Tällaisia muita teknologioita ovat muun muassa web beacon- ja pixel tag -teknologiat sekä flash-evästeet.

Eväste on pieni tekstitiedosto, jota säilytetään Käyttäjän tietokoneella dokumentointitarkoituksessa ja joka sisältää tietoa kyseisestä Käyttäjästä. Web beacon- ja pixel tag -teknologiat ovat pieniä graafisia kuvia, jotka on sijoitettu Sähkömittari.fi -palveluun. Niiden avulla pystymme määrittämään oletko suorittanut jonkun tietyn toiminnon.

Sähkömittari.fi -palvelu voi sisältää myös kolmansien osapuolten tarjoamia mainoksia, jotka lähettävät evästeitä tai muuta tracking-teknologiaa laitteellesi niin, että suorittamiasi toimenpiteitä kolmansien osapuolten verkkosivuilla tai online-palveluissa voidaan seurata mainonnan kohdentamiseksi sinulle. Tällaisia kolmansien palveluntarjoajien palveluita koskee erilliset tietosuojaselosteet. Network Advertising Initiative tarjoaa mahdollisuuden kieltäytyä osasta käyttäytymiseen perustuvasta verkkomainonnasta: http://www.networkadvertising.org/choices/. Euroopan unionin ulkopuolelle sijoittautuneet Käyttäjät voivat perehtyä online-markkinointiin liittyviin oikeuksiinsa osoitteessa www.youronlinechoices.eu.

Voit estää evästeiden käytön selaimessasi tai asettaa selaimesi varoittamaan, kun evästeitä yritetään asentaa. Huomaathan, että jotkin Sähkömittari.fi -palvelun osat eivät ehkä toimi oikein, mikäli evästeiden käyttö on estetty. Lisätietoja evästeistä ja niiden poistamisesta löydät osoitteesta www.allaboutcookies.org. Huomioithan, että voit estää flash-evästeiden tallentamisen seuraamalla Adoben ohjeita osoitteessa http://helpx.adobe.com/flash-player/kb/disable-local-shared-objects-flash.html.

Sähkömittari.fi -palvelu käyttää Google Inc:n tarjoamaa verkkoanalytiikkapalvelu Google Analyticsia, jotta voimme koota raportteja vierailijoiden verkkosivustomme käytöstä ja parantaa Sähkömittari.fi -palvelua. Google Analyticsin verkkosivustolta saat lisätietoa Google Analyticsista. Voit kieltäytyä Google Analyticsin suorittamasta tietojen keräämisestä lataamalla selaimeesi seuraavan lisäosan: Google Analytics opt-out add-on.

Päivitetty 7.8.2019